Asosiy/ Taomlar/ Quymoq tayyorlash: usuli, retsepti

Quymoq tayyorlash resepti

Kerakli masalliqlar:

1. Sosiska - 1 pachka
2. Tuhum - 10 dona
3. Un - 2 osh qoshiq
4. Razrihlitel' (qavartma) - 1 choy qoshiq
5. Pista yog'i - 2 osh qoshiq
6. Tuz

Quymoq tayyorlash resepti

Tayyorlanishi:

10 ta tuhum idishga chaqiladi, ichiga un, razrihlitel' (qavartma), yog' va ta'bga ko'ra tuz solinadi. Bu xamma massa blenderda yahshilab aralashtiriladi.

Duhovka listini yog'lab, ichiga aralashma solinadi.Va uning ustiga parrak qilib to'g'ralgan sosiska kerakli miqdorda solinadi. Bu listni oldindan qizdirilgan duhovka ichiga qo'yiladi. O'rtacha olovda 10-15 daqiqa pishiriladi.

Pishgan quymoq bo'laklarga bo'lingan xolda, xoxishingizga qarab, bezatilib, dasturhonga tortiladi.
Bu ertalabki nonushta dasturhoniga tortish uchun qulay va oson pishiriladigan taomdir.

Ushbu quymoqni tuhum pishiradigan tovada xam pishirish mumkin. Tovada pishirishdan oldin uning katta-kichiklik hajmiga e'tibor qiling. Yodingizdan chiqmasin, quymoq pishish jarayonida ko'tariladi.

Yoqimli ishtaxa!



O'xshash maqolalar