Asosiy/ Taomlar/ Qo'ziqorin va kartoshkadan katlet

QOZIQORINLI VA KARTOShKALI KATLAMA PIRAJKILAR

Qatlama xamir - 1 kg. Qiyma: shampinon (kuzitsorin turi) - 500 g, kartoshka - 500 g, urtacha kattalikdagi 1 bosh piyoz, tsovurish uchun yog - 50 g, smetana - 3 osh tsoshits, ta'bga kura tuz, petrushka, kuk piyoz, ukrop; listni moylash uchun usimlik moyi - 30 g, surtish uchun 1 dona tuxum.

Tayyor maxsulot: 17 - 18 ta pirojki.

1. Asosiy retsept buyicha tsatlama xamir tay- yorlanadi va sovitkichga kuyiladi.

2. Xamirni sovitkichdan olib, 0,3 -0,4 sm qalin- likda yoyiladi va kvadratchalar shaklida kesila- di, vilka bilan teshiladi.

Oldindan tayyorlab kuyilgan xamirdan foy- dalanish x,am mumkin, ammo bunda ishni bosh- lashdan oldin uni mikrotultsinli pechda biroz muzdan tushirish yoki shunchaki xamir ancha yum- shab, chuziluvchan x,olga kelgunicha kutish lozim.

3. Tuxumni vilka yordamida aralashtirib, kvad- ratcha shaklidagi xamirlarning yarmiga chutkacha yordamida surtib chitsiladi.

4. Tuxum surtilgan kvadratchaga tsiymadan so- lib, ustiga ikkinchi - tuxum surtilmagan kvadrat xamircha yopiladi.

5. Xamirning qiyma tushgan joylarining at- roflari barmokdar yordamida bosib eziladi.

6. Pirojkining x,amma tomonlaridan chekka- lari vilka yordamida bosib chikiladi.
Shu tarzda tugilgan pirojkilarning ustiga tuxum surtib chitsiladi.
Listga quyib, 210 - 220 S gacha tsizdirilgan duxovkada 20 min pishiriladi.

Qiymani tayyorlash:

1. Kartoshka kdynatilib, suvi tukib tashlanadi va smetana -x,amda turralgan kukatlar kutttildli.

2. Quziqorinni 20 min suvga botirib kuyib, maydalab tugraladi. Qaynoq tovaga solib seli buglantirib yuboriladi. Tova seldan tsurishi bilanoq usimlik moyini kuyib, tsovuriladi. Keraklicha tuz solinadi.

3. Piyozni tozalab, maydalab turraladi va qovuriladi. Sungra kartoshkaga kushiladi.

4. Qovurilgan kuzitsorin x,am kartoshkaga qushiladi. QOZIQORINLI VA KARTOShKALI

O'xshash maqolalar