Asosiy/ Taomlar/ Assorti dimlama tayyorlash

Assorti dimlama

Kerakli masalliqlar:

      • 1 kg mol go'shti
      • 250 gram qiyma
      • 1 kg kartoshka
      • 2 dona sabzi
      • 2 dona piyoz
      • 2 dona tuhum
      • karam
      • 1 stakan tomat pastasi
      • tuz
      • murch
      • ziravorlar
      • ko´katlar
      • 1 dl olivkiy yog'
      • sarimsoq piyoz
      • 1 dona bulg'or qalampiri

Qozonga go'shtni kattaroq bo'lakga bo'lib terib olamiz. Ustidan tuz va ziravorlar solamiz. Kartoshkani butunicha archib terib olamiz. Ustidan sabzini parrak qilib solamiz. Tuz va ziravorlar sepamiz.

Kara, bulg´or qalampiri sarimsoq va ko ´katlarni solib ustidan tomat pastasini quyib chiqamiz. Olivkiy yog´ni eng tepasidanquyib chiqamiz. 1 soatga dimlab qo´yamiz.

Qiymani tuz va ziravorlar bilan yahshilab aralashtiramiz va 4 qismga bo´lamiz. Qaynatib olgan tuhumimizni 2 ga bo´lamiz va tuhumni qiymani o´rtasiga solib , kotletlar yasab olamiz. Yasalgan kotletlarni unga belab olamiz va skavarodkaga qizartirib olamiz.

Pishirib olgan kotletlarni 40 min dan keyin qozonga terib yana 20-30 daqiqa dimlaymiz.

Taomimiz tayyor! Judaham mazali va chiroyli ko´rinishdagi taom bo´ladi.

Yoqimli ishtaha!!!

O'xshash maqolalar