Asosiy/ Taomlar

image

Bahoriy ko'k somsa tayyorlash

BAHORIY KO'K SOMSA Assalomu aleykum! Bu safar o'zimning somsa qilish usulim bilan sizlarni tanishtiraman. Bahor kelishi bilan yaqinlar orasida ko'k somsa qilish, ko'katlar bozorda chiqibd batafsil...
image

SUMALAK QANDAY QILINADI VA NIMALAR KERAK

Sumalak tayyorlash retsepti TAYYORLASH USULI Jaydari qizil, qayroqi bug'doy tozalanib, sovuq suv bilan yuviladi. Zanglamaydigan idishga solinib, uch kun ivitib qo'yiladi. Bug'doy nish ur batafsil...
image

Uy sharoitida gorchitsa tayyorlash usullari

Uy gorchitsasi uy sharoitida tayyorlash yo`llari Buning uchun 4 ta oshqoshiqda gorchitsa kukuni, 1-2 oshqoshiqda shakar, 1 choyqoshiqda tuz, 1 oshqoshiqda o'simlik yog'i, 2 oshqoshiqda batafsil...
image

Qo'ziqorin va kartoshkadan katlet tayyorlash

QOZIQORINLI VA KARTOShKALI KATLAMA PIRAJKILAR Qatlama xamir - 1 kg. Qiyma: shampinon (kuzitsorin turi) - 500 g, kartoshka - 500 g, urtacha kattalikdagi 1 bosh piyoz, tsovurish uchun yog - batafsil...
image

Dimlama tayyorlash: retsepti, usuli, bosqichlari,

Go'shtli dimlama Zarur masalliqlar: 500 gr. mol go'shti, 2 ta bosh piyoz, 1 osh qoshiq un, 3 osh qoshiq tomat pastasi, tuz, qalampir, lavr yaprog'i va ko'katlar. Tayyorlanishi: go'sht yi batafsil...
image

Turkcha somsa retsepti - tayyorlash bosqichlari

Turkcha somsa Masalliqlar(15-20ta uchun): -150gr margarin -4stakan un -1.5stakan qatiq -4ta tuxum sarig'i -1choy-q ichimlik sodasi+0.5choy-q uksus Nachinka uchun: -300gr qiyma batafsil...
image

Uyg'urcha cho'zma lag'mon tayyorlash

Uyg'urcha lag'mon sho'rvasi Masalliqlar(4 kishi uchun): -300gr go'sht -1dona piyoz -1osh-q tomat -1/4 turp -sabzavotlar(sabzi,bolgarskiy,baqlajon va hkz) -4bo'lak sarimsoq -4-5osh-q batafsil...
image

Dolmalar tayyorlash retsepti usullari

Do'lmalar tayyorlash retsepti Karamli do'lma Karamning niqbosh emas, balki g'ovakrog'i tanlab olinadi. Ko'k bargidan halos etib, o'zagi uyub olib tashlanadi va qaynab turgan tuzli batafsil...
image

Qovurmalar tayyorlash usullari

Qovurmalar tayyorlash retsepti Qovurilgan go`sht Qo'y yoki mol go'shtidan olib, bosh barmoqning birinchi bo'g'ini kattaligida lo'nda-lo'nda qilib to'g'raysiz, yuziga mayin batafsil...
image

Manti tayyorlash retsepti - go'shtli, qovoqli va jag'-jag'li turlari

Manti tayyorlash retsepti Manti Xamirni qattiqroq qilib qorasiz, zuvala qilib sochiqqa o'rab 15minutcha tindirganingizdan keyin yana bir bor mushtlab pishitib undan keyin o'qlov yordamida y batafsil...
image

Osh tayyorlash retsepti - masalliqlar, pishirish

Palovlar tayyorlash retsepti Qovurma palov (Farg`onacha palov) Asosan qo'y go'shti bilan va qo'y yog'ida qovurib tayyorlangani sababli bu palov g'oyat issiqlik taom hisoblanadi. batafsil...
image

Quyuq taomlar retseptlari

Quyuq ovqatlar tayyorlash retsepti Chuchvara Qattiqqina xamir qorasiz, zuvala qiilib, o'rab, 10 - 12 minut tiniqtirasiz. Shundan so'ng yana bir bor mushtlab, yana zuvala qi batafsil...
image

Qovurma lag'mon tayyorlash retsepti

Lag'monlar tayyorlash retsepti Cho`zma lag`mon Qattiq-yumshoqligini o'rtacha qilib xamir qorasiz, zuvala qilib sochiqqa o'rab 10-12 minut tindirib qo'yasiz.Shundan so'ng xa batafsil...
image

Suyuq ovqatlar tayyorlash retsepti

Suyuq ovqatlar tayyorlash retsepti Qiymali sho`rva Go'shtni suyaklardan ajratib, suyakni qaynatib qo'yasiz, lahimini qiymalaysiz. Sho'rvasiga piyoz, sabzi, pomidor, kartosh batafsil...
image

Shilpildoq tayyorlash usuli retsepti sirlari, oddiy va mazali

Shilpildoq tayyorlash resepti Kerakli masalliqlar: 1. Go'sht (mol, qo'y) - 0,5 kg.2. Piyoz - 2 dona3. Kartoshka - 3 dona4. Qizil sabzi - 1 dona5. Qizil va yashil bulg'or qalampiri - 1 dona batafsil...
image

Beshbarmoq tayyorlash usuli retsepti va sirlari

Beshbarmoq tayyorlash resepti Kerakli masalliqlar: Mol go'shti - 300 gr.Qo'y go'shti - 300 gr.Ot go'shti - 300 gr.Qazi - 1 donaZira Hamir Un - 1-1,5 kg,Tuhum 2 dona.Nomokob suv - 1 batafsil...
image

Qovoq somsa tayyorlash resepti

Qovoq somsa tayyorlash resepti Kerakli masalliqlar: 1. Dumba yog'i - 200 gr.2. Qovoq - 1,5 kg.3. Kartoshka - 1 kg.4. Un - 1,5-2 kg.5. Omuhta yog' - 150 gr.6. Tuz va ziravorlar.7. Tuhum (qa batafsil...
image

Norin tayyorlash - retsepti, usullari, sirlari, kerakli masalliqlar

Norin tayyorlash resepti Norin shoxona taom bo'lib, o'zbek milliy taomlari orasida tayyorlanishi ancha murakkab bo'lgan taomdir. Asosan yilning sovuq fasllarida tayyorlanadi. Taomni ta'bga batafsil...
image

Blinchik (quymoq) tayyorlash: usuli, retsepti

Quymoq tayyorlash resepti Kerakli masalliqlar: 1. Sosiska - 1 pachka2. Tuhum - 10 dona3. Un - 2 osh qoshiq4. Razrihlitel' (qavartma) - 1 choy qoshiq5. Pista yog'i - 2 osh qoshiq6. Tuz T batafsil...
image

Ko'za sho'rva tayyorlash usullari sirlari

Ko'za sho'rva tayyorlash resepti Kerakli masalliqlar: 1. Go'sht - 500 gr.2. Piyoz - 2 dona3. Kartoshka - 3 dona4. Sabzi - 1 dona5. Pomidor - 1-2 dona6. Bulg'or qalampiri - 2 hil 1tadan7. S batafsil...
image

Pitsa tayyorlash: uy sharoitida, usullari, retsepti

Pitsa tayyorlash resepti Kerakli masalliqlar: 1. Un - 5-6 stakan. 2. Margarin - 400 gr. 3. Tuhum - 2 dona. 4. Qatiq - 0,5 litr. 5. Tuz va choy sodasi - 1 choy qoshiq. Nachinka: 1. batafsil...
image

Shashlik tayyorlash retsepti

Shashlik tayyorlash retsepti Issiq kunlar kelishi bilan do'stlar va oila davrasida dam olish uchun bizda shashlik tayyorlashga hozirlik ko'riladi. Kimdir uyida, kimdir esa tabiatda shashlik tayyorl batafsil...
image

Turkcha somsa retsepti

Turkcha somsa retsepti Uy sharoitida tayyorlangan turkcha somsa nafaqat tamaddi uchun mukammal variant, balki mehmonlarni siylash uchun ham ajoyib taom bo'ladi. Ishtaha ochar obdor nachinka, qarsil batafsil...
image

lavash xamiri tayyorlash usullari

LAVASH XAMIRI TAYYORLASH, RETSEPT VA TAVSIYALAR Lavash - mazali yassi non bo'lib, dastlab maxsus tandirlarda pishirilgan. Albatta har bir xonadonda tandir bo'lmasa-da, lekin uning mazasini uy sharo batafsil...
image

Manti tayyorlash sirlari

Manti tayyorlash retsepti Manti - Markaziy Osiyo, Turkiya, Mo'g'uliston va Koreya xalqlarining an'anaviy taomidir. Ushbu taomning ta'mini so'zlar bilan ifodalab bo'lmaydi: bug'da pishirilgan go'sht batafsil...