Asosiy/ Pishiriqlar/ Napoleon torti

Napoleon tort tayyorlash

Napoleon torti retsepti

Napoleon torti - kechki ovqatdan keying choyxo'rlik uchun ajoyib yechim. Nonushtadagi choy yoki kofe bilan iste'mol qilingan bir bo'lagi esa tushlikkacha ochqash hissini keltirmaydi. Kaloriyaliligiga qaramay bu disert juda ham nafis va totlidir.

Kerak bo'ladigan masalliqlar

Napoleon pirog uchun masalliqlar
Oleo qatlama hamir uchun margarini 72% 300 ml.
Olma uksusi 1 choy qoshiq
Tuxum 2 dona
Suv 200 ml.
Oleo Sutlio'simlikyog'i 82,5% 200 gr.
Shakar 1 stakan
Apelsin yog'i 1 choy qoshiq
Sut 1 stakan
Bug'doy uni 3 stakan
Tuz ta'bga ko'ra

Tortni tayyorlash jarayoni

  1. Birinchi navbatda bug'doy uni va mayda bo'laklarga bo'lingan margarin qo'limiz yoki blender yordamida. Yoki margarinni maydalagichga quyib, keyin un va un bilan aralashtirib yuboring - eng muhimi, margarin eriy boshlaydi. Yoki margarinni tyorkadan o'tkazib maydalash mumkin, asosiysi margarinni erib ketishiga yo'l qo'ymaslik.
  2. Un va margarin aralashmasida katta bo'lmagan chuqurcha hosil qilamiz. Stakan olib bitta tuxum, uksus va tuzni aralashtirib yuboramiz. Keyin stakanga to'lguncha suv solamiz. Stakandagi suyuqlikni xamir ichidagi chuqurchaga astalik bilan solamiz va xamir bilan aralashtiramiz.
  3. Xamir barchasini bir to'da qilib yig'ishtirib, stolga qo'yamiz. To'da xamirni teng 3 bo'lakka bo'lamiz, har bir bo'lakni plyonkaga o'rab xolodilnikka 30daqiqaga qo'yamiz.
  4. Kichikroq tovoqchada bir osh qoshiq un bilan shakar, tuxum va sut aralashtiramiz. Aralashmani olov qo'yamiz va quyuq holata kelguncha aralashtirib turamiz. Suyuqlikdan pufakchalar chiqib boshlagach olovdan olamiz sovishga qo'yamiz. Sovigan massaga yumshoqlashgan sariyog', apelsin yog'i qo'shib yaxshilab urib aralashtiramiz.
  5. Sovutilgan xamirning har bir qismi o'z navbatida nozik bir qatlamga o'ralgan, pishirish tepsiga qo'yilgan, bir necha joylarda pichoq bilan teshilgan va pechda 15 daqiqa davomida 180 gradusgacha isitiladi. Xamirning qoqintiradigan qismidan ko'r-ko'rona yong'oqdan tortib tozalang va oxirgi marta pishiring. Bu pechene sug'orish uchun ishlatiladi.
  6. Sovutilgan xamirning har bir bo'lagi navbatma-navbat yupqa yoyiladi va duxovka patnisiga joylashtiriladi, 180 haroratgacha qizdirilgan pechkada 15 daqiqa davomida pishiriladi. Mayda bo'laklar ham birlashtirib yoyiladi, oxirida pishirib olinadi. Bu oxirgisi bo'laklanib tortni ustiga sepib chiqish uchun ishlatiladi.
  7. Birinchi qavatga krem suriladi, ustiga 2-bo'lak qo'yiladi va qo'l bilan bosiladi. 2-bo'lakka ham krem suriladi va ustidan bosiladi.
  8. Qatlamlar kremlangach pechenyeni mayda bo'laklarga kesib, tort yuzasiga sepib chiqamiz. Tayyor bo'lgan desertni xolodilnikka 1 soatga qo'yib olamiz, va u dasturxonga tortish uchun tayyor bo'ladi.


O'xshash maqolalar